Het doorbreken van Illusies

13 september 2022

Toen ik mijn ogen opende

Toen ik vanmiddag na mijn meditatie in onze tuin mijn ogen opende hing hij daar, in de bramenstruik. Ik keek hem recht aan en na een tijd leek hij steeds groter te worden. . .

 Ik voelde me dankbaar én klein, op een positieve manier. Verbonden met alles dat is. De natuur. Wat is ze schitterend, aanwezig, en voelbaar, als de ruis van het leven even niet binnen lijkt te kunnen dringen. ‘Simpelweg” omdat je er voor kiest om voor dit moment in het hier en nu te zijn. Tegelijkertijd is alles er nog, ook de ruis van het leven. Of toch niet ?

Wij zijn de creators van ons eigen universum

De essentie van de Libelle staat bij de Noord-Amerikaanse Indianen voor het doorbreken van Illusies, die gedachte inspireert me. Wij zijn de creators van ons eigen universum, dat wat we aandacht geven; groeit én als er genoeg energie in zit manifesteert het zich.

Als mens zijn we ongelooflijk krachtig in het manifesteren van onze werkelijkheid. Hier zijn we ons niet altijd van bewust. Wij zijn unieke wezens met een enorm groot emotioneel bereik. De emotie van het hart, welke dan ook, gekoppeld aan een intentie is zeer krachtig. Ook in negatieve zin, kijk maar om je heen in de wereld.

Wellicht niet altijd makkelijk, maar ik geloof dat je elk moment, iedere dag weer, opnieuw kunt kiezen voor dat gene wat in het hier en nu goed voelt voor jou.

Mooie vragen die je kunt stellen aan je hart

Mooie vragen die je kunt stellen aan je hart; waar wil ik me aan verbinden ? Waar wil ik mijn energie, mijn liefde in stoppen om te manifesteren? Welke werkelijkheid wil ik creëren ?

Alles is. Zelfs dat gene wat we een illusie noemen bestaat bij de gratie van jouw aandacht.

Het gaat erom dat je je bewust bent, dat je kunt kiezen wat jij werkelijk wil maken in jouw leven. Waar gaat jouw hart van stromen ?

Loskoppelen van collectieve velden

Om dit goed te kunnen doorvoelen in jezelf, is het is belangrijk dat je je zo nu en dan loskoppelt van de collectieve velden van emoties, die de grote informatie stromen bij ons oproepen via het nieuws, de krant, tv, social media en zelfs 5G. Denk bijvoorbeeld aan angst, manipulatie, onmacht, verdriet, boosheid in de mens.

Je kunt dit doen door je uit te spreken, oprecht vanuit je hart aan god/godin schepper van al dat is. Vraag regelmatig om loskoppeling van deze collectieve velden. Dat is voldoende. Wees gerust, dit is geen truck om dingen niet meer te voelen waar je last van hebt, die jou nog iets willen vertellen. Dit zijn emoties die bij jou horen omdat er nog lesmateriaal in zit.

Zo kun je bewuster kiezen

Dit loskoppelen van deze ruis van het leven samen met regelmatig mediteren, in welke vorm dan ook, geeft rust, helderheid en werkelijk meer ruimte om echt jezelf en jouw eigen verlangens in je hart te voelen.

Zo kun je bewuster kiezen voor dat wat jij wilt creëren, vanuit jouw hart met jouw unieke kwaliteiten in dit leven en kun je het werkelijk maken door er Liefde in te stoppen.

 Veel liefs en succes met het creëren van je eigen werkelijkheid !


Dit is een Blogpost van Maris Chardet

In onze Blog Zielenroersel schrijven we artikelen ter inspiratie.

Zo willen we bijdragen aan de bewustwording dat wij allemaal uit dezelfde bron komen, verbonden zijn met elkaar en de natuur. Samen op weg naar een wereld waarin we leven vanuit ons hart.

https://www.waarheidvanhethart.nl/blog-zielenroersel
Vorige
Vorige

Film interview van Richard Jacobsen met Mark Knol

Volgende
Volgende

Ook jij bent deel van het grote geheel .