Lief zijn voor je gevoelens.

28 juli 2021

Liefdevol en helend

Al jouw gevoelens zijn waar, je voelt ze en dat is echt. Maar je bent niet je gevoel, ze zijn voor dat moment wel bij jou en ze willen je iets vertellen. Nooit om je dwars te zitten (ook al lijkt dat soms zo) maar altijd in liefde, om jou te laten zien wat er speelt achter de schermen.

Ruimte maken voor jezelf waarin je de tijd neemt om te luisteren, te onderzoeken naar wat jouw gevoel je wil vertellen, is het meest liefdevolle en helende wat je voor jezelf kunt doen.

De deur naar ons hart

Dit toelaten van gevoelens, ze werkelijk durven voelen in je lichaam zonder er een veroordeling over te hebben, kan een van de moeilijkste dingen zijn die we mogen leren. Want als we het dan aandurven om het toe te laten... dan hebben we daar soms toch een oordeel over, we vinden het bijvoorbeeld onzin dat we over dit of dat verdrietig of boos zijn, ‘want ik weet toch inmiddels hoe de dingen werken in het leven’ en dus sluiten we de deur naar ons hart weer en beredeneren we ons gevoel met ons denken weg.

Proces van bewustwording

Weten hoe het zit, alles kunnen beredeneren neemt niet weg wat jij voelt. En dat wat je voelt is echt in het moment. Jouw gevoelens zijn niet ‘goed of fout’. Ze zijn. Het is wel zo dat als je je gevoel ontkent, je als het ware een stuk van jezelf ontkent, een stuk van jou mag er (nog) niet zijn. Dat voelt ook niet fijn, maar voelt soms toch nog veiliger dan jezelf in liefde de erkenning geven om je gevoel er wel te mogen laten zijn. En ook dat is oke, het is een proces, voor alles is een juist moment.

Wees lief voor je gevoelens door ze welkom te heten. Maar als dat nog niet lukt wees dan minstens net zo lief voor jezelf. Het zijn stappen in jouw proces van bewustwording en die hebben een volgorde. Het universum, god, godin, de schepper van al dat is heeft oneindig geduld ;-) en zal de mogelijkheid om jou te laten zien steeds weer opnieuw in liefde aanbieden, tot het moment dat jij er aan toe bent om de volgende stap te zetten.

Uit balans

Dit nog niet durven toelaten van gevoelens maar ze bewust of onbewust onderdrukken, kost veel energie. Als je het lang genoeg vasthoud gaat het gevoel zich vastzetten in je cellen en zo kan het lichaam op den duur uit balans raken. Deze disbalans word dan in je fysieke lichaam letterlijk gemanifesteerd en dan krijgen we kwalen of worden we uiteindelijk ziek.

Je hoeft het niet alleen te doen

In mijn gevoel en ervaring worden we in deze bijzondere tijd waarin we nu leven extra geholpen om weer vanuit ons hart te gaan leven. Te luisteren naar wat ons gevoel ons ingeeft. Stapje voor stapje en soms met hulp samen een wat grotere drempel over. Naar een leven waarin we onze gevoelens de ruimte kunnen geven om te zijn, zonder veroordeling daarop naar ons zelf of de ander. Als we ze aan durven te kijken en ze in liefde verwelkomen en ze erkennen, dan kunnen ze verzachten en uiteindelijk transformeren.

Het heeft je iets moois te brengen

Dit proces is een mooie beoefening van leven in neutraliteit, jouw gevoel als waar zien, te erkennen. En als je steeds beter word in dit spel het zelfs te verwelkomen, omdat je weet dat het je in liefde iets wil vertellen, en het je uiteindelijk iets moois heeft te brengen.

Je dromen weer laten stromen

Alles is wat het is. Open en eerlijk naar jouw eigen gevoel luisteren, wat jouw hart jou wil vertellen, dat is Liefde voor jezelf. En jij mag hier net zolang overdoen, totdat je de moed hebt alleen of samen de volgende stap te zetten.

Het mooie van dit proces is dat als alles wat jij bent, wat jou maakt, er helemaal mag zijn van jou, dan kunnen ook de dromen vanuit jouw hart weer gaan stromen.

Ik wens je een hele mooie zomer met veel rust en ruimte om alle gevoelens in jouw hart weer te laten stromen.

Liefs Maris


Dit is een Blogpost van Maris Chardet

In onze Blog Zielenroersel schrijven we artikelen ter inspiratie.

Zo willen we bijdragen aan de bewustwording dat wij allemaal uit dezelfde bron komen, verbonden zijn met elkaar en de natuur. Samen op weg naar een wereld waarin we leven vanuit ons hart.

https://www.waarheidvanhethart.nl/blog-zielenroersel
Vorige
Vorige

Ook jij bent deel van het grote geheel .